maanantai 4. heinäkuuta 2011

That's actually a church!

Eilen lähdin aamulla pyörimään Jumbossa tietämättä mitään päivän ohjelmasta. Soitin Merille ja kyselin, että nähtäisiinkö ensi viikolla ja Meri ehdotti, että nähtäsiin jo tänään. Tapasimme siis Kampissa ja lähdimme pyörimään ympäriinsä.

Ei me oikeastaan tehty mitään ihmeellisempää, kunhan vaan juteltiin. Oli tosi ihana nähdä Meriä, koska nähtiin viimeksi syyskuussa. Oli niin paljon juteltavaa ja juttua olis riittänyt varmasti vaikka miten paljon pidemmäksikin aikaa.

Kierreltiin kaupunkia ympäriinsä, istuskeltiin Tuomikirkon portailla, ihmeteltiin turistien määrää, pelattiin korttia Aleksanterin patsaalla, syötiin jätskiä, tutkittiin mystisiä jalanjälkiä ja leikittiin vähän turistioppaita.

Oikeasti, toi turistijuttu oli vähän hämärä. Neljät eri turistit tuli kysymään meiltä neuvoa. Mun mielestä on ihanaa neuvoa ihmisiä, mutta ongelmia tuottaa se, että en osaa Suomeksi neuvoa ketään oikeeseen paikkaan. Jos mun pitää itse löytää joku paikka niin sitten vaan lähden etsimään ja tosi usein löydän sen ja joskus just lähen viemään turisteja sinne oikeeseen paikkaan. Ne neuvomiset meni vähän siihen, että Meri selitti sitä tietä ja mä sanoin sinne väliin jotain viisasta kuten: "traffic lights" kun Meri ei muistanut jotain sanaa.


Kaks kertaa kysyttiin tietä Kamppiin. Kerran tultiin kysymään miten pääsee Unioninkadulle. Tai tielle. Mikä onkaan. Mulle se oli tuttu vaan monopolista, eikä Merikään tiennyt missä se oli, joten me alettiin tutkimaan niiden turistien karttaa. Lopulta se löyty siitä kartasta ja selvisi, että se on ihan siinä vieressä.

Kaikista hämärin neuvominen oli se kun istutiin siinä Aleksanterinpatsaalla ja joku nainen tuli meijän luo, osotti Tuomiokirkkoa ja sanoi:

- Is that museum closed?

Me sanottiin:

- That's actually a church.

Aika erikoinen.




Noi paidat oli niin hienoja! Tuli jotenkin tosi upea fiilis kun katto noita. En tiedä mistä noissa on kyse, mutta hienoilta näyttivät.


Ihana Meri!



Korttihai. Muuten tietääkö joku mitä se ihme pimpelipompelimusa oli eilen Senaatintorilla. Tosi spooky kun tuntu, että se ei olis kuulunut oikein mistään ja samaan aikaan kaikkialta.


Mulla on aina pakottava tarve kuvata lyhtypylväitä, samoin kun ihmisiä jotka on just syömässä. Outoa, perin outoa.



Leikin itsekin vähän turistia. Eikun oikeesti aloin bongailemaan lintuja. Löysin jo kaksi harvinaisuutta! Lokin ja....


Pulun!


Tää on maailman about hienoin! Muistuttaa ihan oikeesti yhtiä tyyppejä : )

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teijänhän pitäis mennä töihin siihen Suomi-infoon :D jee sul on mun antamat korut kädessä :)

Jessiina kirjoitti...

Niin ja kertomaan oikeesti mielenkiintosia faktoja Helsingistä. Ne oikeet oppaat vaan selittää monotonisella äänellä jotain historiallisia faktoja koko ajan.

Ne on mulla tosi usein kädessä. Melkein joka päivä. Ja huomasitko, että mulla oli sun antama paitakin?

T. Jessiina, en vaan ollutkaan kirjautuneena sisään : )

Jessiina kirjoitti...

Eikun tää jotain sekoilee, nyt olenkin kirjautunut....