maanantai 23. toukokuuta 2011

Dreams come true! vol 1. On my way to Kallio!

Joskus kun on niitä päiviä, että ei ole oikein tapahtunut juuri mitään ja jutun juurta on vaikeahkoa keksiä, niin olisi hyvä, että niitä päiviä varten olisi "juttusarja" josta voisi kirjoittaa. Tuumasta toimeen, katselet juuri Hippy and Happyn uutta juttusarjaa "Dreams come true" (Gosh, kuulostan ihan joltain kolmannen luokan nuortenlehden kesätoimittajalta ; / )

Eli homman nimihän on se, että olen sellainen parantumaton taivaanrannanmaalari ja unelmoija. Voin miettiä tuntikausia mitä mahdollisesti voisi tapahtua ja olla tekemättä mitään asian eteen. Mulla on about 140 miljoonaa unelmaa, toivetta ja haavetta. Ja nyt voisin alkaa esittelemään niitä. Mulla on jossain sellanen vihkokin, johon aina kirjotan kaikkia tällaisia juttuja. Se on kyllä vähän jääny suunnitelmatasolle sekin, en osaa hoitaa asioita jotenkin loppuun,


Ensimmäinen haaveni, unelmani tai tavoitteni tai miksi sitä nyt ikinä haluaakaan sanoa on:

PÄÄSY KALLION LUKIOON!

Kallion lukio antaa nuorille monipuolisen yleissivistyksen ja erinomaiset mahdollisuudet jatko-opintoihin. Koulussa voi opiskella monipuolisesti kaikkia opetussuunnitelman aineita. Esimerkiksi kielitarjonta on laaja. Kurssitarjottimella on kaikkiaan 600 kurssia, joista 150 kurssia on ilmaisutaitoaineita. 

Toiminnan tavoitteet
Kalliossa arvostetaan perinteitä, mutta annetaan tilaa myös luovuudelle ja uusille oivalluksille. Toiminta-ajatus on, että koulussa opiskellaan kriittisesti tietoa, taitoja ja taidetta. Tavoite on kasvattaa opiskelijoistamme monialaisia kulttuurin tekijöitä ja kokijoita. Opiskelijoiden kasvua tuetaan vastuullisiksi yksilöiksi ja yhteisöllisiksi toimijoiksi. 

- Kallion lukion nettisivut
Kallion lukio. Se olisi oikeasti niin hienoa. Moi, mä olen Jessiina ja käyn Kallion lukiota. Aina kun kuulen, että joku on käynyt Kallion, niin sen kunnioitus nousee ihan silmissä. Se vaan on jotenkin niin hieno juttu. Kallio on varmasti yksi Suomen vaikeapääsyisimmistä lukioista (siis, että sinne on vaikea päästä). Mulle esimerkiksi Ressu ei olis ollenkaan niin hieno juttu kuin Kallio. Se on kuitenkin ilmaisutaidon lukio, taiteilijoiden opiskelupaikka, tulevien suurnaisten - ja miesten opinahjo, kokoontumispaikka ja verkostoitumiskeskus. Oon kuullu, että porukka on siellä ihan mieletöntä ja erikoista. Se kiehtoo mua myös.

Kallion ovat käyneet niin monet hienot ihmisiet. Krista Kosonen ja Olavi Uusivirta, jotka molemmat ovat mulle jonkinasteisia esikuvia. Krista teatterillisesti ja Olavi tekstiensä vuoksi. Ja miettikää 150 kurssia ilmaisutaitoaineita! PÄHEETÄ!




Periaattessa tämä unelma olisi ihan saavutettavissa. Onhan sinne muutkin päässeet. Ongelmana on se, että Kallioon haluaa niin hirvittävän moni. Kaikki on valmiita tekemään ihmeitä päästäkseen sinne. Miten mä muka poikkean joukosta, kun siellä on satoja muitakin älyttömän hienoja hakijoita? Keskiarvon puolesta nyt pääsisi ihan mihin tahansa. Mutta Kalliion mennään pisteillä. Keskiarvosta 9,8 pistettä, mutta mistä ne muut kun pääsyraja on 15,9 tai jopa 17? Harrastuspisteitä saan tietenkin teatterista ja tukaritoiminnasta. Myös luokanvalvojan ja äikänopen suositukset merkkaavat. Omasta hakemuksestakin voi saada pisteen.

No, mitä olisivat tavoitteet, jos rima ei olisi tarpeeksi korkealla? Ei mitään. Nyt seuraava vuosi vaan pitää tsempata niin täysillä kuin ikinä jaksaa. Keskiarvon on vähintäänkin pysyttävä samana, ellei noustava. Harrastuksia pitää hankkia lisää. Syksyllä liityn taas oppilaskuntaan, jatkan tukaritouhua, menen isoskoulutukseen, liityn toiseenkin teatteriin ja löydän muutaman muunkin vapaa-ajan viettokeinon.

Pitää pyytää mahdollisimman monelta vaikutusvaltaiselta ihmiseltä suositukset. Ja kirjoittaa maailman pähein ja tyylirikkain hakemus.

Vuoden päästä tästä olen siis hakenut Kallioon ja panostus on ohi. Enää pitää odotella tuloksia. Kesäkuussa 2012 tulen saamaan tiedon siitä, että pääsen Kallion ilmaisutaidon lukijoon ja musta tulee oikea teatteriapina!


Esirippu aukeaa and I'll be the star! Luulin muuten pienenä. että se on esilippu, eikä rippu :)


Sori muuten kuvien laadusta, teen niile jotakin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

pääset sinne nyt muutenki ilman mitää noist tukari toimintaa tai oppilaskuntaan. Kirjotat niin sujuvaa tekstiä tännekkin, että aivan varmasti sut otetaan vastaan.

Ite oon Kalliossa ja keskiarvo oli 9.0. En ollu tukioppilaana tai oppilaskunnassa, harrastin vain teatteria ja muutenkaan hakemukseni ei ollu mitää parasta luokkaa. Joten ihan rauhallisesti vaan pääset ihan helposti.

- kohta kalliosta valmistuva

Jessiina kirjoitti...

Kiitoksia paljon kannustuksesta :) Toivon todella, että pääsen, oon vaan kuullut paljon tyypeistä, jotka ei millään ole päässeet, vaikka kaikki olisi kunnossa. Ja hei, jos luet vielä tätä, niin onko Kallio maineensa veroinen? Onko siellä erikoislaatuista porukkaa?